Uitblinken zonder fratsen

NABEK is al sinds 1937 een begrip in de transportwereld. Na al die jaren klopt ons hart nog steeds voor transport en gaat elke kilometer nog steeds vol passie. Wij staan voor modern transport op z’n oer-Hollands. Betrouwbaar, helder en waar afspraak nog steeds echt afspraak is. Gewoon goed geregeld, elke keer weer. Dat noemen wij uitblinken zonder fratsen!

Voor ieder transport een passende oplossing. Of het nu gaat om een volle vracht of een deelpartij, één zending of dagelijkse zendingen; wij zorgen dat uw goederen worden afgeleverd. Snel, voordelig en efficiënt en op elke gewenste bestemming!

 

Betrouwbare schakel tussen u en uw klanten

Onze klanten hebben geen omkijken naar transport en kunnen zich zo volledig richten op de eigen core-business. We zijn ons ervan bewust dat we de schakel zijn tussen onze klant en hun eigen klanten. Betrouwbaarheid staat centraal, ook bij piekdrukte.

NABEK is gespecialiseerd in het vervoeren van hout-, bouw- en plaatmateriaal en industriële goederen. Dagelijks laden en lossen we deze goederen veelal met een kooiaap op vele uitdagende locaties.

Dagelijks zijn 50 vrachtwagens onderweg met een kooiaap; een meeneem-heftruck. Hiermee kunnen we zelfstandig laden en lossen op elke gewenste locatie. In combinatie met onze bakwagens is de kooiaap ook ideaal voor leveringen in binnenstedelijke gebieden.

Naast deel en volle ladingen met huiftrailers, city trailers, bakwagens, open trailers en mega trailers, ontzorgen wij onze klanten met aanvullende diensten. Bijvoorbeeld met warehousing, verschepingen, stuwwerk en douanezaken kunnen we het gehele logistieke proces verzorgen.

 

Sinds 1937 elke kilometer met passie

NABEK (Nederlands Algemeen Bevrachting en Expeditiekantoor) werd in 1937 opgericht door Jan Verschure. Hij was zijn tijd ver vooruit door het bedrijf op te starten zonder eigen rijdend materieel. Na de snelle groei in Rotterdamse haven, werd in 1939 ook in Amsterdam een vestiging geopend. Tijdens WOII weigerde Verschure voor de bezetter vervoersklussen uit te voeren en deed veel verzetswerk. In 1943 werd hij gearesteerd en afgevoerd naar een concentratiekamp, waar hij wederom moed toonde en vele levens redde. Mede hierom ontving Verschure in 1945 van de Amerikaanse regering de “Medal of Freedom”.

Na het overlijden van Jan Verschure gingen zijn zoons verder met het bedrijf. Na de herstart werden er naast Rotterdam en Amsterdam al snel vestigingen geopend in Zutphen, Roermond, Groningen, Antwerpen en het Franse Douai. In 1999 werd de NABEK Holding overgenomen door PAX Groep. Afgelopen jaren is er veel gecentraliseerd en opereert NABEK tegenwoordig vanuit Alphen aan den Rijn en Hoogezand. Door het combineren van de verschillende disciplines binnen de PAX Groep heeft NABEK zich ontwikkeld van pure bevrachter tot een complete logistiek dienstverlener.

Onderdeel van PAX Groep

NABEK en VETRA Containervervoer zijn onderdeel van de PAX Groep. PAX Groep richt zich op de coördinatie en uitvoering van logistieke projecten in de bouw en industrie. Wij zijn gespecialiseerd in de verplaatsing van objecten met exceptionele afmetingen en gewichten tot aan objecten die juist zeer kritisch en kwetsbaar zijn. Kortom, alles wat afwijkt van de standaardmaten en extra aandacht vergt. Door het combineren van logistieke disciplines bieden wij een integrale oplossing op de meest uiteenlopende logistieke vraagstukken. Geen lading te groot, geen land te ver. Slimme en efficiënte oplossingen, uitgevoerd met een maximum aan discipline. Dat is hoe wij het doen.

PAX Groep – Our way, all the way!

PAX Groep
PAX NABEK Thijs Po